Ako na to:
Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu dáme do chladničky a druhú vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika.
Cesto potrieme kečupom, môžeme posypať provensálskymi bylinkami alebo pizza korením.
Na kečup poukladáme šunku, olivy nakrájané na kolieska, nadrobno nakrájanú kapiu, na tenké kolieska nakrájaný pór a posypeme najemno nastrúhaným syrom. Jemne osolíme. Kraje potrieme rozšľahaným vajcom.
Zatáčame od spodnej strany k vrchnej, zatáčame ako klasickú roládu.
Cesto si položíme na dosku na krájanie a opatrne krájame kolieska hrubé 2 cm. Vzniknú nám slimáky, ktoré poukladáme vedľa seba na plech. Posypeme najemno nastrúhaným syrom.
Pečieme dozlatista (a dochrumkava) v rozohriatej rúre na 200°C cca 20 min.
Podávame na oslavy, svadby, rauty, posedenia s priateľmi a pod.
Čas prípravy: 55 min.