Vláda chce zmodernizovať 20 futbalových štadiónov

328

Vyplýva to z materiálu, ktorý na stredajšom rokovaní schválila vláda. Materiál nerieši výstavbu Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli.

Šéf rezortu financií Peter Kažimír (Smer) hovorí: „Dúfam, že verejnosť ocení, že by sa to malo sústrediť hlavne mimo hlavného mesta,“. Myslí si, že aj napriek ťažkej ekonomickej situácii je to dobrý projekt, lebo futbal bol dlhodobo zanedbávaný. (akoby mala Bratislava prebytok štadiónov)
Na financovaní zámeru sa budú podieľať futbalové kluby maximálne do výšky 10 až 15 percent rozpočtu na daný štadión. „Zvyšok finančných prostriedkov bude poskytnutý z prostriedkov štátneho rozpočtu a samosprávy v pomere 60:40,“ uvádza sa v materiály, ktorý na dnešnom rokovaní schválila vláda.
Podľa splnomocnenca vlády pre mládež a šport Dušana Galisa zmodernizované štadióny budú slúžiť nielen na futbalové zápasy, ale aj na koncerty či ďalšie športové podujatia. „V prvom rade pôjde o štadióny krajských miest, ligových mužstiev, aj tých menších druholigových,“ povedal Galis s tým, že opravy by mali realizovať čisto slovenské firmy.
„V rámci tohto projektu by sa mali postupne zrekonštruovať areály v Prešove, Nitre, Trenčíne, Banskej Bystrici, Dunajskej Strede, Leviciach, Prievidzi, Dolnom Kubíne, Topoľčanoch, Zvolene, Zlatých Moravciach, Ružomberku, Senici, Myjave, Podbrezovej, Humennom a v Bardejove. S výstavbou by sa malo začať na budúci rok.

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokAj vo Švajčiarsku sa strieľa
Ďalší článokKaramelová plnka
Avatar
Online Magazine pre všetkých.