Domáce celozrnné rožky

1851

Na rožky budeme potrebovať:

  • 1 šálku teplej vody
  • 2 polievkové lyžice kvalitného kravského mlieka (alebo ryžového)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1 čajová lyžička medu
  • 3 šálky špaldovej múky mletej na hladko
  • 20 gramov droždia

Všetko suroviny spolu premiešame v poradí tak, ako sú uvedené v zozname surovín a vymiesime cesto. Cesto vyvaľkáme do kruhu, spravíme 12 trojuholníkov, poskladáme rožky a poukladáme na papier. Vyložené na plechu necháme kysnúť 50 minút pod utierkou na teplom mieste. Keď rožky vykysnú potrieme ich olivovým olejom, dáme do rúry na 15 minút piecť na 200 stupňov. Keď rožky vyberieme z rúry, potrieme ich mastiačkou s čistou vodou.

Poznámka: Cesto zvlášť nekysne, ani sa nezarába zvlášť kvások, len všetky suroviny dáte do misy v takom poradí ako je uvedené, vymiesite a vytvarujete rožky.

Dobrú chuť.

www.jemine.sk