Na plnenú tekvicu budeme potrebovať:
- 1 tekvica hokkaido
- 3/4 šálky bieleho jogurtu
- 2 lyžičky mletej rímskej rasce
- 2 lyžičky mletého koriandru
- 1 lyžička kurkumy
- 1/2 lyžičky horčice
- 1 chilli
- 1/2 lyžičky kardamónu
- 1/4 lyžičky soli
- 1 šálka quinoa
- 1 hrnček vody
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- 1 lyžička medu
- 1/4 šálky čerstvého koriandru
Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej semiačka. Semiačka nemusíme vyhadzovať, ale môžeme ich očistiť od dužiny, rozložiť na papier na pečenie, poliať olivovým olejom a ugrilovať v rúre. Ale späť k nášmu receptu 🙂 Očistenú tekvicu položíme na papier na pečenie, zľahka polejeme olivovým olejom a necháme postáť.
V miske zmiešame jogurt, rascu, mletý a čerstvý koriander, kurkumu, horčicu, chilli, kardamón a soľ.
Quinoa uvaríme v šálke vody, privedieme do varu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme limetkovú šťavu, med a dobre premiešame.
Mierne vychladnutou quinoa naplníme tekvicu, navrch dáme jogurtovú zmes a necháme chvíľku odležať. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a plnené tekvice pečieme na 180 stupňov 35 minút.
Podávame ozdobené s čerstvým koriandrom.
PS: Ak nezoženiete hokkaido, môžete použiť aj maslovú tekvicu, tak ako je na obrázku.
www.jemine.sk