Cuketový koláč s paradajkami a bylinkami

1920

Potrebujeme:

  • 350 g cukety
  • 270 g kukuričnej múky
  • 3 veľké paradajky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 250 g jogurtu (môže byť aj rastlinný)
  • 85 g masla
  • soľ, čierne korenie, kurkuma
  • provensálske bylinky
  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián…)

Cuketu dôkladne umyjeme a nastrúhame na tekvicovom strúhadle. Do väčšej misky nasypeme kukuričnú múku (ak nie ste bezlepkáč, tak môžete použiť aj špaldovú), pridáme prášok do pečiva, vajíčka, biely jogurt, maslo, nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, dochutíme kurkumou a sušenými provensálskymi bylinkami. Všetko dokladne premiešame a vylejeme do tortovej formy vysypanej múkou.

Paradajky nakrájame na kolieska a poukladáme navrch na zmes.

Pečieme na 180 stupňov približne 40-50 minút, až kým sa okraje nezačnú oddeľovať. Podávame vychladnutý ozdobený čerstvými bylinkami (tymián, bazalka…).

Tip: Zmes je možné upiecť aj ako muffiny a ozdobiť cherry paradajkou.

www.jemine.sk
foto: Martin Čerp