Na quinotto budeme potrebovať:
- 150 g cukiny nakrájanej
- 2 jarné cibuľky
- 5 šampiňónov (najlepšie hnedých)
- 2 PL olivového oleja alebo bio repkového oleja
- 1 PL hľuzovkového oleja (nemusí byť)
- štipka kurkumy
- štipka bieleho korenia
- nasekaná čerstvý koriander
- soľ
- pohár quinoa
- ½ ČL bio bujónu alebo 2 poháre zeleninového vývaru
- 6 sušených paradajok
- 1 ČL sušeného oregana
Quinoa uvaríme v dvojnásobnom množstve vody s biobujónom alebo v zeleninovom vývare. Na panvici si na bio repkovom oleji opražíme jarnú cibuľku, pridáme čerstvé šampiňóny nakrájané na kocky, dochutíme korením a opekáme do zmäknutia zopár minút. Na konci vmiešame nastrúhanú cukinu, nasekané sušené paradajky a zľahka premiešame spolu s quinoa. Dochutíme bylinkami a prípadne aj hľuzovkovým olejom.
www.jemine.sk