Tagliatelle s pestom z medvedieho cesnaku

2698

Ako na to:

Do mixéra dáme umytý a osušený medvedí cesnak, olúpané pistácie, parmezán, 1 dcl olivového oleja, nastrúhanú citrónovú kôru, osolíme a okoreníme.
Mixérom rozmixujeme do jemna, podľa potreby pridávame olivový olej (tak aby pesto nebolo moc tuhé ani riedke).
Vo vriacej a osolenej vode s 2 PL olivového oleja uvaríme domäkka tagliatelle (niekto má rad Al dente alebo rozvarené, takže varte cestoviny podľa chuti).
Cesnak si nasekáme na tenké plátky a rajčiny na polovičky.
Na troche olivového oleja orestujeme dozlata cesnak. Potom pridáme rajčiny, ktoré krátko orestujeme a následne pridáme pesto a uvarené tagliatelle. Chvíľu restujeme a servírujeme do hlbokého taniera.

Čas: 40 min.
Počet porcií: 5

www.dobre-recepty.sk