Americké palacinky s marhuľovou omáčkou

1528

Marhuľová omáčka:
3 PL trstinového (hnedého) cukru
500 g marhúľ
1 PL masla
0,5 dcl bazového sirupu

Ako na to:
Do misky dáme preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, cukor, štipku soli a do stredu vlejeme rozšľahané vajce. Za stáleho miešania prilievame mlieko a rozpustené vychladnuté maslo. Cesto musí byť hladké – bez hrudiek.
Rozpálenú panvicu potrieme maslom a nalejeme na ňu 1/2 polievkovej naberačky palacinkovej zmesi. Keď sa začnú tvoriť na vrchnej strane bublinky, obrátime palacinku a opekáme dohneda. Umyté marhule vykôstkujeme a nakrájame na mesiačiky.
Na panvicu nasypeme 3 PL hnedého cukru. Na miernom ohni pomaly (bez miešania) necháme, aby cukor skaramelizoval. Keď bude rozpustený, pridáme 1 PL masla, bazový sirup, marhule a 1 dcl vody. Za občasného miešania varíme, kým sa karamel úplne neroztopí (5 min. cca).

Čas: 35 min.
Počet porcií: 4 – 5

www.dobre-recepty.sk