Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou

7820

Ako na to:

Šampiňóny si nakrájame na tenké asi 0,3 mm hrubé plátky.
Na 1 PL rozpáleného oleja ich orestujeme a osolíme.
Prilejeme vývar , stiahneme plameň na minimum a necháme dusiť 10 min.
Do omáčky prilejeme smotanu a necháme 2 min prevrieť.
Ponorným mixérom rozmixujeme omáčku, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme 2 min. prejsť varom a odstavíme.
Panenku umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na medajlónky hrubé 3 cm. Osolíme a obalíme jemne v múke.
Na troške rozpáleného oleja ich opekáme zo všetkých strán 2,5 min.
Vďaka múke sa mäso nevysúša a vytvorí príjemnú „kôrku“ na povrchu mäsa.
Zemiaky si uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a zbavíme šupky. Nakrájame na nepravidelné tvary, osolíme a opekáme na rozpálenom oleji (2 PL oleja). Opekáme dozlatista (nezabúdajte zemiaky premiešavať vareškou)

POČET PORCIÍ : 5
ČAS PRÍPRAVY : 40 min

www.dobre-recepty.sk