Ako na to:
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu domäka a osolíme ju. Mäso nakrájame na rezance a osolíme a okoreníme.
Brokolicu očistíme. Stonku obrežeme (tú drevnatú časť- tá sa dlhšie robí), brokolicu nakrájame na menšie ružičky.
Mäso asi 5 min. restujeme, potom pridáme brokolicu a necháme dusiť (ja mám radšej, keď brokolica nie je mäkká až rozvarená, ale je ešte trochu chrumkavá).
Keď je mäso aj brokolica hotová, pridáme bambino a nastrúhanú nivu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť. Potom pridáme smotanu a mlieko a necháme chvíľu prevrieť.
Pre chuť nasekáme žeruchu alebo petržlenovú vňať a pridáme ju do omáčky. Na zjemnenie pridáme aj trošku masla. Cesnak pretlačíme podľa chuti. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orechom.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Voda musí byť slaná ako morská voda. Al dente cestoviny uvaríte tak, že keď prekrojíte cestovinu, v strede je malá surová bodka. Do vriacej vody pridajte aj olivový olej. Často miešajte, aby sa cestoviny nezlepili.
www.dobre-recepty.sk