Cibuľku nakrájanú na jemno opražíme na ghee, pridáme namleté mäso, rímsky kmín, škoricu, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a opekáme až pokým mäso nebude jemne prepečené približne 5 – 10 min. Pridáme fazuľu, nakrájané sušené paradajky, zalejeme kúskami paradajok z konzervy, paradajkovým pretlakom a dusíme cca 15 – 20 min. Do hotového jedla vmiešame petržlenovú vňatku a podávame napríklad s uvarenou ryžou.
Potrebujeme:
- 0,7 kg hovädzie mäso – mleté alebo nasekané na jemno
- 1 konzerva bielej fazule
- 1 konzerva červenej fazule
- 2 PL ghee (masla)
- chilli čerstvé (podľa chuti)
- 2 ks strednej cibule
- 1 ČL mletej škorice
- pol ČL rímskeho kmínu
- 1 ČL kakaa
- 1 – 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 5 ks sušených paradajok v oleji
- 1 konzerva krájaných paradajok
- paradajkový pretlak cca 5 dcl
- šťava z polovice citróna
- 1 ČL medu
- 1 ks bobkový list
- 1 dcl červeného vína na podliatie (nemusí byť)
- čierne korenie mleté
- soľ
- čerstvá petržlenová vňaťka