Nám sa veľmi osvedčil tento recept, ktorým nepohrdne žiaden pizza milovník. A navyše je úplne bez lepku, voňavá, chrumkavá a presne podľa vášho želania.
Na takúto netradičnú pizzu budeme potrebovať:
- 1 veľkú hlavičku karfiolu
- 2 vajíčka
- 1/4 lyžičky kurkumy
- 1/2 ČL soli
- 1/2 šálky nastrúhaného kozieho syra
Cesto si pripravíme veľmi jednoducho, aj keď trošku netradične. V tom tkvie celý zázrak. Karfiol nasekáme vo food processori najemno alebo nastrúhame na strúhadle najemno. Ako keby sme chceli vytvoriť karfiolovú ryžu. Dáme variť do hrnca s vriacou vodou na 4-5 minút a následne vodu zlejeme a poriadne vymačkáme (môžeme si pomôcť aj utierkou). Osolíme, pridáme štipku kurkumy a v prípade záujmu v tomto kroku pridáme aj nastrúhaný kozí syr. Pridáme vajíčka a vytvoríme mini pizze a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 10 až 15 minút, alebo kým cesto nezhnedne.
A na dozdobenie budeme podľa chuti potrebovať:
- cherry alebo kvalitné mäsité paradajky
- cesnak
- bazalku
- štipku chilli
- mozzarelu
- cibuľu
- slaninu
- brokolicu
- cuketu
- korenie a soľ podľa chuti
Medzičasom si orestujeme huby, slaninu, či cukinu, blanšírujeme brokolicu alebo si podusíme cherry paradajky s cesnakom, bazalkou a štipkou chilli tak, aby sme vytvorili paradajkový základ na pizzu. Po vybratí z rúry pizzu ozdobíme podľa želania a dáme piecť na papier na pečenie na ďalších 5-7 minút.
Aj vďaka surovín od Sveta bedničiek vznikla takáto krásna karfiolová pizza s paradajkovým základom, šampiňónmi, cuketou a červenou cibuľkou (a slaninkou). Vyskúšate?