Čokoládová torta s parižským krémom

1432

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
Zmes dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Parížsky krém pripravíme nasledovne: Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém.
Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladničky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechmi a šľahačkou.