Na recept potrebujeme:
- 250 g jahňacej pečene (alebo kuracej)
- 150 g masla
- 1 malá cibuľka
- 6 ks sušených sliviek (alebo hrsť brusníc)
- 2 dcl portského vína
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvo mleté korenie
- štipka chilli
- soľ
Slivky namočíme do portského vína a necháme odležať aspoň 30 minút. Na kúsku masla a do sklovita opraženej cibuľke si orestujeme nakrájanú jahňaciu pečeň, kým sa krv neprepečie, približne 5-7 minút, ale v strede musí zostať jemne ružová, aby si zachovala vláčnosť. Následne túto zmes okoreníme, osolíme, pridáme slivky, pretlačený cesnak, pridáme zvyšok masla a štipku chilli. Pár minút podusíme so zvyškom vína a po jemnom vychladnutí rozmixujeme do hladkého krému. Podávame na čerstvo upečenom domácom chlebíku.
www.jemine.sk