Potrebujeme:200 g hovädzieho a 200 g bravčového mäsa, 20 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 žemľa, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 40 g údenej slaniny, 60 g uvarenej mrkvy, 50 g zeleru, 50 g zeleného hrášku, 10 g hladkej múky, voda, malá lyžička rajčiakového pretlaku
Ako na to:
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cibuľou, cesnakom a namočenou žemľou. Osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a všetko spolu zamiešame. Nakoniec pridáme na kocky pokrájanú údenú slaninu, mrkvu, zeler a hrášok.
Masu sformujeme do podlhovastého tvaru, položíme na vymastený pekáč, podlejeme naberačkou horúcej vody a za občasného polievania vlastnou šťavou pečieme asi 40 minút do červena.
Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, pridáme pretlak, zalejeme vodou zo zeleniny dobre spolu povaríme a precedíme na pokrájané mäso.
www.dobre-recepty.sk