Dopyt po konskom mäse vo Francúzsku v posledných rokoch kvôli nezáujmu mladších generácií klesala. Neustále správy o podvodoch s konským mäsom však vzbudili zvedavosť a Francúzi sa rozpamätali na svoju upadajúcu záľubu.
„Je to pravda, predaj sa zdvihol. Minulý týždeň sme pracovali o niečo viac, pretože naši zákazníci teraz o konine hovoria otvorenejšie,“ povedal Reuters šéf združenia Interbev Equins Eric Vigoureux.
„Vďaka škandálu o tom v kanceláriách a na pracoviskách každý hovorí, takže tí, ktorí konské mäso kupujú, sa za to nijako nehanbí a odporúčajú svoje mäsiarov ďalším,“ dodal. Uviedol, že podľa správ, ktoré má od mäsiarov po celom Francúzsku, sa predaj koniny zvýšil od prepuknutia škandálu o 10 až 15 percent.
Šéfkuchár reštaurácie Le Taxi Jeune v historickej parížskej štvrti Marais, kde sa servírujú delikatesy z konského mäsa, si zvýšeného záujmu o koninu tiež všimol. „Zavolajte mi ale za tri mesiace, to uvidíme, či to ešte platí,“ povedal šéf reštaurácie Otis Lebert.