Gaštanová roláda

1606

Ako na to:

Vajcia vyšľahajte s vodou, prisypte kryštálový a vanilkový cukor a ešte 2 min. šľahajte. Preosiatu múku zmiešajte s maizenou a kypriacim práškom a zľahka vmiešajte do vaječnej peny. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 10 – 15 minút. Upečenú piškótu posypte práškovým cukrom, vyklopte na vlhkú utierku a zviňte do rolády. Vychladnutú roládu opatrne rozviňte a potrite 2/3 plnky, opäť zviňte, vrch potrite a ozdobte zvyšnou plnkou a gaštanmi namočenými v rozpustenej čokoláde.

Plnka: Želatínu namočte na 20 min. do studenej vody. Potom z nej vytlačte prebytočnú vodu, vložte ju do hrnčeka a pomaly na miernom ohni rozpustite. Z uvarených gaštanov odložte 12 kúskov na ozdobenie. Zvyšné gaštany rozmixujte s rozmrazeným gaštanovým pyré, rumom, vanilkovým cukrom a kakaom. Želatínu zmiešate s 2 PL šľahačky, pridajte do plnky spolu so zvyšnou šľahačkou a zľahka premiešajte.

Ozdoba: Čokoládu rozpustite s tukom, namočte do nej odložené gaštany a na kuchynskej mriežke necháme usušiť