Kinder mliečny rez

3661

Krém: 4-8 PL kryšt.cukor, 4-5 ČL vanilkový cukor, 3,75 dcl mlieko, 1,5 balík želatíny (tortovej), 8 dcl šľahačka (3 kelímky)

Poleva: 25 dkg tortová poleva, 8 dkg maslo alebo margarín

Ako na to:
Žĺtka vymiešame s cukrom až kým nie je biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov. 
Vysľaháme tvrdý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 12-14 minút v predhriatej rúre na 180°C. Druhú polovicu cesta takisto upečieme (v teplovzdušnej rúre môžeme piecť obe cestá naraz).
Krém: Oba druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatínu a na miernom ohni miešame, kým sa želatína rozpustí.
Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. Rýchlo, kým krém nestuhne nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom.
Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Poleva: Nad parou rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a nanesieme na vychladnutý koláč.
Rada na záver: Kypriaci prášok do perníkov môžeme aj vynechať.

www.dobre-recepty.sk