Ako na to:
Bielka si oddelíme od žĺtok.
Za pomoci elektrického mixéra vyšľaháme tuhý sneh ( ak pridáte štipku soli, sneh sa vám lepšie vymieša a bude tuhší).
Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame dohladka.
Základom dobrého koláču je dôkladne vymiešanie, pretože do cesta „namiešate“ veľa vzduchu a tak bude nadýchaný.
Postupne do misy za stáleho miešania pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
Cesto nesmie byť ani husté ani riedke. Do cesta príde ešte sneh, ktorý cesto zriedi.
Do cesta primiešame tuhý sneh.
Opatrne ho prekladacou metódou do cesta zapracujeme. Sneh prinesie do cesta ďalší vzduch, ktorý nadnesie cesto.
Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto.
Na cesto posypeme nahusto lesné ovocie.
Pečieme v rozohriatej rúre na 190°C asi 30 min. Ak chcete zistiť, kedy je koláč upečený, pichnite do stredu koláču drevené špáradlo.
Pečieme dozlatista.
Servírujeme so šľahačkou.
ČAS PRÍPRAVY: 15 MIN.
ČAS PEČENIA: 30 MIN.
TEPLOTA PEČENIA: 190°C