Ako na to:
Múku preosejte na dosku. Primiešajte prášok do pečiva, cukor a soľ. Tuk nakrájajte na plátky a spolu s vajciami pridajte do múky. Smerom zvonka dovnútra vypracujte jednoliate cesto. Zabaľte do vlhkej utierky a nechajte odpočívať v chladničke asi 1 hodinu. Vyvaľkajte na pomúčenej doske a vložte do vymastenej formy na pizzu.
Vlastnosti tohoto cesta určuje množstvo a kvalita tuku. Na jeho prípravu by sa mal používať len prvotriedny tuk. Krehké cesto možno dobre uchovávať. Zabalené do alobalu vám vydrží na chladnom mieste aj 5 dní.
Tip: Krehké cesto sa ľahko pripaľuje. Aby ste tomu predišli, používajte zohriate maslo, ale na druhej strane nesmie byť veľmi mäkké. Dôležité je aj to, aby sa všetky prísady premiesili čo najrýchlejšie, lebo maslo inak vystúpi na povrch.