Kurací perkelt s penne

2299

 Ako na to:

Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Trocha osolíme a okoreníme.
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na troche oleja do sklovita. Potom pridáme kuracie prsia a za občasného miešania orestujeme 3 min. Pridáme bobkové listy, celé nové korenie, celé čierne korenie a podlejeme 3 dcl vody.
Mäso varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme šľahačku a zahustíme zátrepkou (rozmiešame 1 PL múky v 3 dcl mlieka). Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 PL citrónovej šťavy.
Vo vriacej a osolenej vode s 2 PL olivového oleja uvaríme domäkka penne (niekto má rad Al dente alebo rozvarené, takže varte cestoviny podľa chuti).

Čas: 45 min.
Počet porcií: 6