Kuracie mäso s čínskou zmesou

1022

Ako na to:

Kuracie prsia nakrájame na rezance a osolíme.
Zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle.
Sójovú omáčku zmiešame s olejom a mletým čiernym korením v miske. Pridáme nastrúhaný zázvor a dochutíme soľou.
Nakrájané mäso pridáme do misky so sójovou omáčkou a dobre premiešame.
Šampiňóny očistíme a nakrájame na pásiky hrubé asi 0,5 cm.
Na rozpálenej panvici orestujeme naložené kuracie mäso (mäso sme nechali 1 hod. odležať v chlade).
Keď bude orestované, pridáme šampiňóny a podlejeme 2 dcl vody (alebo vývarom). Dusíme, kým mäso nebude z 3/4 mäkké.
Potom pridáme mrazenú čínsku zmes a necháme 5 min restovať.
Keď bude všetko mäkké, prilejeme vodu, aby nám vznikne šťava. Ak chcete, zahustite ju solamylom rozrobeným vo vode a cez jemné sitko vlejte do šťavy. Podľa chuti dosoľte.
Podávame s uvarenou ryžou.

www.dobre-recepty.sk