Na vege burger potrebujeme:
- 70 g quinoa
- Soľ, farebné korenie, majoránka
- 1 vajce
- 265 g uvareného cíceru
- 150 g sparenej brokolice
- 5 nakrájaných sušených paradajok v oleji
- 1 ČL sušenej adžika zmesi
- 25 g pohánkovej strúhanky
Quinoa uvaríme v dvojitom množstve osolenej vody a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes z ostatných surovín, ktoré spolu rozmixujeme. Premiešame s quinoou. Vytvarujeme placky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potreme repkovým olejom a pečieme cca 15 min na 170 st z jednej strany, otočíme a opekáme ďalších 10-12 min.
BBQ omáčku si pripravíte takto:
- 40 ml kokosového mlieka
- 50 g višní
- 1 ČL tekutého dymu
- 1 ČL javorového sirupu
- 1 ČL melasy
- Soľ, korenie
Prevaríme, rozmixujeme. Vrstvíme žemlu natretú s maslom s adžika salsou, fašírkou, špenátom a višňovou BBQ omáčkou. Podávame.
www.jemine.sk