Letný vege burger s BBQ omáčkou inak

1726

Na vege burger potrebujeme:

  • 70 g quinoa
  • Soľ, farebné korenie, majoránka
  • 1 vajce
  • 265 g uvareného cíceru
  • 150 g sparenej brokolice
  • 5 nakrájaných sušených paradajok v oleji
  • 1 ČL sušenej adžika zmesi
  • 25 g pohánkovej strúhanky


Quinoa uvaríme v dvojitom množstve osolenej vody a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes z ostatných surovín, ktoré spolu rozmixujeme. Premiešame s quinoou. Vytvarujeme placky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potreme repkovým olejom a pečieme cca 15 min na 170 st z jednej strany, otočíme a opekáme ďalších 10-12 min.

 

BBQ omáčku si pripravíte takto:

  • 40 ml kokosového mlieka
  • 50 g višní
  • 1 ČL tekutého dymu
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL melasy
  • Soľ, korenie

Prevaríme, rozmixujeme. Vrstvíme žemlu natretú s maslom s adžika salsou, fašírkou, špenátom a višňovou BBQ omáčkou. Podávame.

www.jemine.sk