Michal Konrád, je šéfkuchárom v reštaurácií Fou Zoo v Bratislave, ktorá sa pýši oceneniami ako napríklad Trend 2014, Gault and Millaut 2014, Gurmán Award. Má 32 rokov, krásneho novonarodeného synčeka a milujúcu ženu Evičku. Aj vďaka jej láske a porozumeniu je Michal tam kde je. Nie na darmo sa hovorí, že za každým veľkým mužom sa skrýva krásna a jemná žena.
Precestoval už skoro celý svet. Spoznal veľa krajín kultúr zvykov či tradícií a ochutnal chute o ktorých sa mnohým z nás ani nesníva. Má rád ázijskú a taliansku kuchyňu, pestrosť rozmanitosť.
Najprv asi sa Ťa spýtam ako si sa dostal k vareniu, kde sú tvoje prvotné dotyky s jedlom a kuchyňou.
K vareniu som mal blízko od kedy si pamätám, už ako malý som rád doma experimentoval s jedlom a motal sa okolo mamy v kuchyni. Keď som mal deväť rokov, zavolal som všetkých kamarátov z ulice, že im idem pripraviť karamel….…no dopadlo to tak, že sme skoro vyhoreli 🙂
Keď prišiel čas rozhodnúť sa pre strednú školu, voľba bola jasná, išiel som za kuchára. Po skončení školy to už išlo samo a vezie sa to so mnou až do dnes.
Čo na varení miluješ?
Na varení milujem zvuk praskajúceho mäska, pri grilovaní. Milujem filetovať ryby. Milujem keď máme plnú reštauráciu a ja domov odchádzam narobený, ale s dobrým pocitom, vediac, že sme mali veľa ľudí a všetkým u nás chutilo.
Čo na varení nemáš rád?
Nemám rád keď to v kuchyni nefunguje tak, ako má…moji kuchári vedia, o čom hovorím 🙂
Ktoré je tvoje obľúbené jedlo a jeho chuť máš rád ?
Ja osobne mám rád vôňu čerstvých byliniek. Mám rád, keď mám v rukách čerstvý produkt.
Ktoré jedlo ti nechutí, čo nemáš rád?
Segedínsky guláš
Kde sa inšpiruješ, čo ťa motivuje v živote?
Pri svojej práci veľa cestujem, chodím často na pracovné stáže. Jedávam v rôznych reštauráciách, kde sa inšpirujem. Hľadám v prírode, v láske. Veľký motivačný faktor zohrávajú u mňa aj naši hostia, ktorí neustále bažia po niečom novom.
Čo rád robíš ak nevaríš?
Varím 🙂
Rád aj športujem, behám, plávam, cvičím, snowboardujem. …jednoducho pohyb. Najdôležitejšie a najpodstatnejšie je keď sa venujem mojej rodine.
Ako oddychuješ a relaxuješ?
Všetok voľný čas trávim s mojou ženou a synčekom. Chodíme veľa do prírody, cestujeme, spoznávame okolitý svet.
Aké sú tvoje vízie a ciele do budúcna?
Chcel by som otvoriť nový koncept/reštauráciu. Niečo iné ako je bežné. Chcel by som naďalej veľa cestovať a spoznávať svet.
Aká je tvoja obľúbená farba?
Oranžová
Aká je tvoja obľúbená kuchyňa a prečo?
Mojou obľúbenou kuchyňou je ázijská, pretože je rozmanitá, pestrá, má dlhú históriu a nespočetne veľa chutí a ingrediencií.
Tak isto mám rád taliansku kuchyňu, paradoxne pre jej jednoduchosť a charakteristické a pestré chute.
Aký je tvoj obľúbený desert?
🙂 bude to znieť smiešne, ale pre mňa sú najobľúbenejšie old schoolové palacinky s nutelou, šľahačkou a vlašskými orechmi.
Ktoré je tvoje obľúbené korenie/bylinka pri varení?
Thajská bazalka
Ako spájaš kariéru a rodinu ….. ?
Jednoducho, treba si popri práci vedieť nájsť čas aj na rodinu 🙂
Kristína Štrbavá