Morčacie krídla s kapustou

1761

Ako na to:

Morčacie krídla umyjeme a naporciujeme. Podlejeme trochou oleja. Posypeme čiernym mletým korením, červenou sladkou paprikou, vegetou a osolíme. Nakoniec podlejeme ešte trochou vody. Pečieme pri 190 °C, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia sem-tam polejeme krídla výpekom.
Kapustu nakrájame na pásiky a umyjeme. Do rozohriateho oleja pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Za občasného premiešanie opražíme. Potom pridáme čierne mleté korenie, vegetu a červenú sladkú papriku. Dobre premiešame.
Pridáme kapustu a dobre premiešame. Podlejeme vodou a za občasného miešania necháme dusiť domäkka. Potom pridáme čierne mleté korenie, soľ, 1-2 lyžice kryšt cukru a opäť poriadne premiešame. Vypneme.
Do vypnutej kapusty pridáme 3-4 lyžice octu (podľa chuti) a zamiešame. Podávame s kysnutou knedľou.