Muž kŕmi svoj dobytok pivom. Verí, že po ňom bude lepšie mäso

1562

Má pivo vplyv na kvalitu hovädzieho mäsa? To sa od už od konca minulého roka pokúša zistiť belgický chovateľ Hugues Derzelle.

Muž z obce Chimay sa nechal inšpirovať u producentov japonského hovädzieho mäsa z Kóbe, ktorí svojím kravám majú dopriavať masáže, počúvanie hudby a pitie piva. Aj keď sa má jednať len o mýtus, Hugues Derzelle sa rozhodol, že práve tretiu metódu otestuje na vlastnom dobytka.Od novembra minulého roka sú niektoré z jeho kráv poctené dennou výživou v podobe tmavého piva s piatimi percentami alkoholu. Derzellovým cieľom je tento rok vyprodukovať päťsto kilogramov takto „obohateného“ mäsa. Ochrancovia zvierat sa búriť vraj ale nemajú. Podľa muža väčšinu alkoholu ihneď metabolizuje baktérie v ich žalúdku, takže opité rozhodne nie sú.

Prvé kusy hovädzieho boli vo vybraných obchodoch dostať už v marci. Záujemcovia musia počítať s tým, že jeho cena je o niečo vyššia ako u klasicky kŕmeného dobytka…