Má pivo vplyv na kvalitu hovädzieho mäsa? To sa od už od konca minulého roka pokúša zistiť belgický chovateľ Hugues Derzelle.
Muž z obce Chimay sa nechal inšpirovať u producentov japonského hovädzieho mäsa z Kóbe, ktorí svojím kravám majú dopriavať masáže, počúvanie hudby a pitie piva. Aj keď sa má jednať len o mýtus, Hugues Derzelle sa rozhodol, že práve tretiu metódu otestuje na vlastnom dobytka.Od novembra minulého roka sú niektoré z jeho kráv poctené dennou výživou v podobe tmavého piva s piatimi percentami alkoholu. Derzellovým cieľom je tento rok vyprodukovať päťsto kilogramov takto „obohateného“ mäsa. Ochrancovia zvierat sa búriť vraj ale nemajú. Podľa muža väčšinu alkoholu ihneď metabolizuje baktérie v ich žalúdku, takže opité rozhodne nie sú.
Prvé kusy hovädzieho boli vo vybraných obchodoch dostať už v marci. Záujemcovia musia počítať s tým, že jeho cena je o niečo vyššia ako u klasicky kŕmeného dobytka…