Ako na to:
Camembert rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Cesnak ošúpeme a časť z neho nakrájame na tenké plátky. Plátky cesnaku poukladáme na rozrezaný syr. Syr s cesnakom dochutíme aj provensálsky korením. Plátky syra potom zlepíme opäť k sebe. Takto ochutený camembert prekrojíme na štvrťky. Mozarellu rozkrojíme na malé kúsky. Do nádoby poukladáme všetky kúsky syra. Do nádoby tiež pridáme malé rajčiaky. Ostrú chuť nakladaného syra nám zabezpečia čili papričky, ak nemáte radi ostré, tak papričky môžete kľudne vynechať. Do nálevu tiež pridáme petržlenovú vňať a bazalku. Tieto ingrediencie nemusia byť čerstvé, ale samozrejme pripravíme sa tak o ich výraznú chuť. Do nádoby prisypeme aj farebné korenie. K syru patrí aj cesnak. Celý obsah zalejeme olivovým olejom. Takto naložený syr dáme do chladničky. Necháme ho v chlade asi tri dni a potom môžeme podávať s čerstvým chlebom.