So skvelým nápadom prišli v Chorvátsku a vo Francúzsku. Obe krajiny sú preslávené pestovaním vína a na to podnikatelia stavili. Rozhodli sa, že miesto vínnej pivnice, dajú víno zrieť na dno mora.
Chorvát Ivo Segovič vlastní spoločnosť Edivo Vina. Jeho vášňou je potápanie, a tak netrvalo dlho a dostal nápad umiestniť víno do hĺbok, kde je sám takmer každý deň. Všimol si, že je v mori teplota rovnaká, ako pri skladovaní v sklepoch, čo je 15 -17 stupňov Celzia. Na dno mora nedosiahnu ani slnečné lúče, takže má víno aj tienisté prostredie.
Ako to býva, spočiatku sa niekoľko desiatok fliaš rozbilo, než sa prišlo na spôsob správneho uchovania. Fľaše na morskom dne sa uchovávajú v hlinených amforách, a ešte sú navyše zaliate voskom. Majú špeciálny uzáver, vďaka ktorému sa do fľaše nedostane ani kvapka vody.
Víno z mora je znateľne drahšie. Jednak preto, že je to novinka. Ale hlavný dôvodom je náročnosť na skladovanie. Fľašiam sa musí venovať zvláštna starostlivosť. Nehľadiac na to je tento spôsob zrenia trochu riskantný. Je oveľa viac príležitostí, pri ktorých sa môže víno znehodnotiť.Predajná cena v Chorvátsku je v prepočte 36 eur za jednu fľašu. Morské prostredie robí víno lahodnejšie a sladšie. Tento spôsob sa skúšal od roku 2008. Až teraz sa začína dostávať do povedomia a získava na obľúbenosti