100 g čokolády na varenie, 1 PL stuženého tuku, kúsok mliečnej čokolády, 2 PL lúpaných mandlí alebo lupienkov na ozdobu
Ako na to:
Hrozienka namočíme do rumu a necháme napučať. Jablko umyjeme, vykrojíme jadrovník a nastrúhame nahrubo aj so šupkou. Pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame s hrozienkami.
Vajcia vymiešame s cukrom a medom do peny. Prilejeme olej a postupne zapracujeme preosiatu múku zmiešanú s korením, kypriacim práškom a kakaom. Vmiešame jablko s hrozienkami a smotanu.
Vypracované cesto necháme 15 minút odpočinúť. Potom cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Medzitým rozpustíme vo vodnom kúpeli tuk s oboma druhmi rozlámanej čokolády. Touto polevou potrieme vychladnutý perník, ozdobíme mandľami a necháme stuhnúť.