Na domácu granolu potrebujeme:
- 2 poháre – mix ovsených, špaldových, ryžových a/alebo kukuričných vločiek
- 1 pohár – mix nasekaného nesíreného sušeného ovocia (hruška, slivky, marhule, goji, ananás, jabĺčka, physalis, brusnice) – ovocie pridávame až na posledných 20 minút, aby nebolo príliš prepečené
- ½ pohára – mix nasekaných orieškov (vlašské, lieskové, para, pekanové, mandle)
- ½ pohára- mix semienok (slnečnicové, ľanové, sezamové, konopné)
- ½ ČL škorice
- štipka muškátového orieška
- 3 PL kokosového oleja
- 3 PL agavé sirupu (nemusí byť) / med
Vo veľkej mise zmiešame všetky suroviny okrem agáve / medu, pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložíme granolu. Pečieme približne 20 – 30 minút na 180 stupňoch. Je potrebné granolu pravidelne miešať, aby sa opiekla rovnomerne. Po vytiahnutí z rúry do nej vmiešame med alebo agáve sirup.
Na ryžovú krupicu potrebujeme:
- 30 g ryžovej krupice
- 3 dcl ryžového mlieka
- 100 g čerstvého drobného ovocia
- med, agavé alebo domáci lekvár na dosladenie
Krupicu uvaríme v mlieku, pridáme ovocie a dosladíme podľa chuti. Pri podávaní ozdobíme zvyškom čerstvého ovocia a kvalitnou čokoládou.