Ako na to:
Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky (ako chipsy). Asi 2 min. ich predvaríme v posolenej vriacej vode.
Na rozpálenom olivovom oleji krátko zarestujeme rozmarín a nadrobno nakrájaný cesnak. Keď bude cesnak dozlata zarestovaný, pridáme zemiaky a opekáme ich dozlata.
Rybie filé osolíme, okoreníme (najlepšie čerstvým korením).
Na rozpálenom olivovom oleji ich cca 3 min z každej minúty opečieme.
Pripravíme si maslovú svetlú zaprážku, ktorú zalejeme mliekom, dochutíme citrónom, soľou a čiernym korením.
Ja som do omáčky nasekal ešte trošku žeruchy, ak nemáte, môžete použiť petržlenovú vňať.
Mrkvu očistíme. Škrabkou na zemiaky urobíme „hobliny“ , ktoré pozdĺžne nakrájame na tenké rezance. Na 3 min ich oblanšírujeme vo vriacej vode a potom ich ochladíme v studenej vode.
www.dobre-recepty.sk