Smotanovo – cesnakové paleo cestoviny

1674

 

Cestoviny – bežným spôsobom uvaríme kamutové tagliatelle alebo paleo noodles – napríklad z ľanovej múky.

Omáčka – vo vitamixe alebo inom vysokootáčkovom mixéri dohladka rozmixujeme 1 biele tofu, 1 x sójovú a/alebo 1x ryžovú smotanu (1 balenie má cca 200 ml), 2 strúčiky cesnaku, 1/4 ČL kurkumy, 1/4 ČL mletého koriandra, soľ, čerstvo mleté korenie, šťavu z polovice limetky, 1 PL tamari omáčky, 2 PL olivového oleja, 1 šalotku. Prevaríme.

Verzia s hubami – na 180 st. cca 15-20 min orestujeme v rúre nakrájané portobello, enoki a shitake (dokopy cca 3 poháre) s citrónovou šťavou (1 ČL), ghe (1 PL), tamari (1 PL), s 1/2 pretlačeného cesnaku, soľou a mletým čiernym korením.

Verzia so špargľou – špargľu očistíme (spodnú časť – približne 2-3 cm zdrevnatenej stonky odrežeme) a jednoducho ugrilujeme s drteným korením a olivovým olejom na panvici.

Na záver môžeme dochutiť čerstvým koriandrom. Podávame všetko spolu. Asi takto 🙂

www.jemine.sk