Ako na to:
V miske si zmiešame špenát s múkou (cesto nemá byť ani husté ani moc riedke). Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Slaninu nakrájame na kocky 1×1 cm a necháme ju v malom hrnci vytopiť do zlatohneda.
V hrnci privedieme osolenú vodu k varu. Pomocou sitka na halušky hádžeme do vriacej vody halušky, ktoré varíme asi 5 min. (pokým nevyplávu na povrch). Pomocou sitka ich vyberáme do čistej misky.
Do malého hrnca vylejeme smotanu a pridáme syr v črievku. Na miernom ohni roztopíme syr a potom pridáme nastrúhaný eidam. Za stáleho miešania necháme roztopiť syr. Podľa chuti dochutíme soľou, mletým čiernym korením a pretlačeným cesnakom.
Servírujeme halušky spolu so syrovou omáčkou a slaninou.
Čas: 40 min.
www.dobre-recepty.sk