Teľacie pečené na rozmaríne

1055

Ako na to:

Najprv nakrájame slaninu na pásiky, ktoré obalíme v dvoch strúčikoch cesnaku utretých so soľou. Slaninovými pásikmi popretkávame mäso, osolíme ho a opečieme zo všetkých strán na panvici potretej olejom.
Potom mäso preložíme do pekáčika, pridáme rozmarín a na plátky nakrájané ďalšie dva strúčiky cesnaku, podlejeme vodou alebo vývarom a zvoľna pečieme do mäkka. Podľa potreby podlievame a polievame vypečenou šťavou.
Mäkké maslo vymiešame s hladkou múkou na maslovú guľôčku, ktorú nakoniec pridáme do šťavy a necháme krátko povariť.
Hotové pečené mäso nakrájame na plátky, polejeme ich šťavou a podávame s duseným špenátom a zemiakovými knedľami alebo varenými zemiakmi.