Na tento šalát budeme potrebovať:

  • 1 menšia tekvica hokkaido
  • 1 hlavička cesnaku
  • miska cíceru
  • 1 červená cibuľa
  • olivový olej
  • zopár vetvičiek rozmarínu

Dresing si vyrobíme z nasledovných surovín:

  • 1 ČL PL medu
  • 1 PL tahini (sezamová pasta)
  • 1 PL tamari sójovej omáčky
  • 4 PL olivového oleja
  • šťava z jedného citróna
  • soľ a korenie podľa chuti
  • nasekaný čerstvý koriander (nemusí byť)
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať

12105926_1084503174893040_1236981024300216803_n-900x600

Tekvicu nakrájame na menšie kusy, dáme na plech potretý olejom, pridáme niekoľko vetvičiek rozmarínu a rozpolenú hlavičku cesnaku, aby tekvicu prevoňal a pečieme na 200 stupňoch približne 30 minút, aby bola tekvica al dente, ani rozvarená, ani tvrdá. Cícer, ktorý sme cez noc namočili, si uvaríme v čistej a osolenej vode do mäkka. Dresing si vyrobíme zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Cibuľku orestujeme na olivovom oleji a zmiešame s tekvicou aj cícerom. Dozdobíme a dochutíme čerstvo mletým korením, soľou a prelejeme domácim dresingom podľa chuti.

12039310_1084503268226364_1473960662903793915_n-900x600