Na tento šalát budeme potrebovať:
- 1 menšia tekvica hokkaido
- 1 hlavička cesnaku
- miska cíceru
- 1 červená cibuľa
- olivový olej
- zopár vetvičiek rozmarínu
Dresing si vyrobíme z nasledovných surovín:
- 1 ČL PL medu
- 1 PL tahini (sezamová pasta)
- 1 PL tamari sójovej omáčky
- 4 PL olivového oleja
- šťava z jedného citróna
- soľ a korenie podľa chuti
- nasekaný čerstvý koriander (nemusí byť)
- nasekaná čerstvá petržlenová vňať
Tekvicu nakrájame na menšie kusy, dáme na plech potretý olejom, pridáme niekoľko vetvičiek rozmarínu a rozpolenú hlavičku cesnaku, aby tekvicu prevoňal a pečieme na 200 stupňoch približne 30 minút, aby bola tekvica al dente, ani rozvarená, ani tvrdá. Cícer, ktorý sme cez noc namočili, si uvaríme v čistej a osolenej vode do mäkka. Dresing si vyrobíme zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Cibuľku orestujeme na olivovom oleji a zmiešame s tekvicou aj cícerom. Dozdobíme a dochutíme čerstvo mletým korením, soľou a prelejeme domácim dresingom podľa chuti.