Tvarohový koláč

1985

Plnka:
1 kg mäkkého tvarohu
1 l mlieka
300 g práškového cukru
4 žĺtka
2 Zlaté klasy

Povrch:
6 bielkov
6 PL práškového cukru

Ako na to:
Všetky suroviny na cesto spolu vymiesime a vyvaľkáme na vymastený plech. Taktiež spolu vymiešame všetky suroviny na plnku, a potom ju vylejeme na rozvaľkané cesto. Pečieme asi 45 min. pri 180°C, resp. pokiaľ tvaroh nestuhne. 

Medzitým si vyšľaháme 6 bielkov a 6 PL práškového cukru na tuhý sneh. Keď bude koláč upečený, navrch rozotrieme sneh, zvýšime teplotu na 200°C a dáme zapiecť, pokiaľ nebude sneh bledohnedý. Koláč necháme aspoň 4 hod. chladnúť a tuhnúť. Následne nakrájame a servírujeme.

Čas prípravy: 70 min.

www.dobre-recepty.sk