Zemiaková polievka s hubami

956

Ako na to:

Do vody dáme variť očistené, nadrobno pokrájané huby (sušené najprv dobre umyjeme, chvíľu necháme v horúcej vode zmäknúť a potom ich posekáme). Keď sú huby mäkké, pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky a uvaríme domäkka.
Z oleja a múky urobíme tmavšiu zápražku, pridáme do nej nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme, pridáme trochu mletej červenej papriky, soli, rasce, posekanej zelerovej vňate, zalejeme vodou, dobre rozvaríme a precedíme do polievky.
Povarenú polievku odložíme a pridáme do nej umytú, nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Keď sa polievka ešte varí, môžeme do nej pridať aj na rezance pokrájanú alebo postrúhanú zeleninu.